Sült kolbász és hurka

Sült kolbász és hurka

Ősszel nálunk általában előkerül a sült kolbász és hurka. A sparba vettem észre a képen látható Pápai termékeket, jelzetten glutén és laktóz mentesek. Így meg is volt a vasárnapi ebéd ötlet. A páromék családja készíti úgy, hogy savanyú káposztát tesz alá, mi ezt tovább fejlesztettük azzal hogy teszünk bele vöröshagymát és almát is. Így egyúttal a köret is megsül.  Nagyon tartalmas étel és az előkészítése kb 15 percet vessz igénybe, ezután már csak sütni kell.

 

  • 420g kolbász
  • 420g hurka
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 db alma
  • 4 kis fej vöröshagyma
  • és ami még otthon van, mehet rá akár cékla, lilahagyma stb….

 

Egy nagyon tepsi vagy jénai aljába terítjük a savanyú káposztát, ráhelyezzük a kolbászt és a hurkát. Az almát és a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk és a tetejére szórjuk. Alufóliával lefedjük és forró sütőbe helyezzük és kb 45 percig sütjük ekkor leszedjük róla a fóliát és további 15 perc alatt készre sütjük.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.