Almás hús

Almás hús

Nem túl sok minden volt itthon a hűtőben. Valami finomat szerettem volna enni, így találtam erre a receptre.

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet karaj vagy 8 kisebb kb 500g
  • rizsliszt
  • bors
  • 5 dkg vaj vagy olaj

 

  • 4 db alma

 

Besamel rizslisztből:

  • 5 dkg vaj
  • 3 ek rizsliszt
  • 3 dl tej

 

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

 

A húst kiklopfoljuk. Egy tányérba összekeverjük a lisztet, sót és a borst, ebbe forgatjuk bele a karaj szeleteket.

 

Az almák magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk.

 

A vajat felolvasszuk és a hús szeleteket megsütjük. A visszamaradt zsiradékon megforgatjuk az almákat.

 

Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasszuk rászórjuk a rizslisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, sózzuk és készre főzzük.

 

A karaj szeleteket egy jénai aljába helyezzük, rá halmozzuk az almát, tetejére öntjük a besamel mártást, megszórjuk sajttal.

 

180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Rizzsel tálaljuk.

 

 

Forrás: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/03/almas-hus.html



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.