Stroganoff húsgolyók

Stroganoff húsgolyók

A barátom nagyon szereti a gomba pörköltöt, de mindig hiányolja belőle a húst. A Mentes konyha 2017 tavaszi számában találtam meg a megoldást a problémára, a gomba és a hús ideális elegyet alkot, így már senkinek sem lehet oka panaszra.

Hozzávalók:

  • 500 g darált csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 500 g gomba megpucolva felszeletelve
  • 2 db paradicsom negyedelve
  • pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 dl húslé (vagy víz + leves kocka)

A darált húst, sót, borsot és a fokhagymát összekeverjük.
Pici gombócokat készítünk belőle és olajban kisütjük.
Kicsi olajon a vöröshagymát üvegesre sütjük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a gombát és a paradicsomokat.
Kb 10 percig pirítjuk.
Pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük.
Felöntjük a húslével és a tejszínnel.
Kb. 10 perc alatt készre főzzük, rizzsel tálaljuk.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.