Vörösboros csirkemell burgonyapürével

Vörösboros csirkemell burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemell szelet (szeletenként 120g)
  • bors
  • olíva olaj
  • 5 dl száraz vörösbor
  • fél tk. őrölt rozmaring
  • 50 dkg szőlő leszemezve

Hozzávalók a burgonyapüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejszín

Vörösboros csirkemell elkészítése:
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk.
Olíva olajon mindkét oldalát picit megpirítjuk.
Felöntjük a borral és fűszerezzük.
Forrástól számított 15 percig főzzük.
Hozzáöntjük a szőlőt és még 5 percig főzzük.

Burgonyapüré elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk.
A főtt burgonyát villával összetörjük.
Felöntjük a tejszínnel és sózzuk.
Kézi mixerrel habosra keverjük.

Tálalás:
A tányéron szétterítünk 2-3 evőkanál krumplipürét, ráhelyezzük a csirkemellet, meglocsoljuk az öntettel és a szőlővel.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.