Borsós három hagymás csirkemell

Borsós három hagymás csirkemell

 

Eredetileg Borsós tokányt szerettem volna csinálni, Hadarik Rita Glutén nélkül c. könyvéből, és bár a végeredmény egy nagyon hasonló csirkés étel lett, azért mégis egy kicsit más.

Hozzávalók:

  • 3 szelet bacon (kb. 50 g)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 3 gerezd foghagyma apróra vágva
  • 2 szál újhagyma karikákra vágva
  • 500 g csirkemell filé, felkockázva
  • bors
  • 1 ek. rizsliszt
  • 300 g fagyasztott zöldborsó felolvasztva
  • kb. 3 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem összeaprítva

A bacon szeleteket lassú lángon megsütjük.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, újhagymát és üvegesre sütjük.
Hozzáadjuk a csirkemell filét és kifehéredésig sütjük.
Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a rizslisztet.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beleöntjük a tejszínt, majd végül a zöldborsót.
Felforraljuk, majd kb 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a petrezselymet és még 5 percig főzzük.
Rizzsel tálaljuk.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.